nl-NLen-GB
ImageShowImageShowImageShow
Leggen & Onderhoud > Bescherm uw vloer.

Bescherm uw vloer

Bescherm u vloer met een goede deurmat. De mat moet zo ontworpen zijn dat er vocht, zand of strooizout op achterblijft voordat de vloer betreden wordt. Om het oppervlak te beschermen tegen drukpunten en krassen kunnen viltbeschermers onder stoelpoten en meubels aangebracht worden.

Plaats plantenbakken met openingen e.d. nooit direct op de houten vloer, maar zet deze bijvoorbeeld op een schaaltje, zodat er geen water op de houten vloer kan lekken. Het water kan kalkplekken veroorzaken op de houten vloer. Vloeibare en kleverige substanties dienen direkt te worden opgeruimd.

Gebruik altijd schoon, lauw water en de Osmo onderhoudsmiddelen om niet gewenste reacties met uw parketvloer te voorkomen. Sommige produkten kunnen reageren op de afwerking van uw parketvloer. Ook andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, allesreinigers, ammoniak, azijn, aceton, wasbenzine, terpentine, thinner etc. kunnen de vloerafwerking aantasten en/of verkleuringen veroorzaken.

Hout is onderhevig aan natuurlijke kleurveranderingen bij blootstelling aan zonlicht. Wij raden u aan om vloerkleden en meubels van tijd tot tijd te verplaatsen om te voorkomen dat er kleurverschillen ontstaan tussen bedekte en onbedekte delen van de vloer.

Hout is een natuurproduct. Hierdoor zet het uit of krimt onder invloed van de luchtvochtigheid, in het vertrek waar het ligt. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer is 50-65%. Plaats een luchtbevochtiger met hygrometer om de benodigde luchtvochtigheid te kunnen controleren en zo nodig actie te kunnen ondernemen.

Hygrometer

Goed stofzuigen!

Chemische middelen


Gebruik ze nooit op uw vloer!