nl-NLen-GB
ImageShowImageShowImageShow

Eerlijk prijs vergelijken!

Op dit moment wordt de markt overspoeld met Chinees en Oost Europees (lamel)parket. De parket is vaak van een veel mindere kwaliteit en zeker de verlijming van het lamelparket is vaak van slechte kwaliteit. Voordat u uw parket koopt willen wij een graag op een aantal punten wijzen waar u op moet letten. Als u dit namelijk weet, kunt u namelijk eerlijk prijs vergelijken!

Massief parket en Lamelparket

Als u gaat vergelijken, vergelijk dan:

  1. Massief parket met massief parket en lamelparket met lamelparket, ook al ziet het er van boven hetzelfde uit!
  2. De dikte van de eiken toplaag is natuurlijk ook heel belangrijk, het eiken is het duurste van uw lamelparket. Dus vergelijk wel dezelfde diktes met elkaar. Let daarbij op netto en bruto maten en op afrondingen van 3,5 naar 4 mm.
  3. Dezelfde breedte van het parket (vergeet ook niet even te kijken welke lengtes er geleverd worden misschien leveren ze u alleen maar korte lengtes van 50 cm tot een 1 meter).
  4. Bestaat de eiken toplaag uit 1 deel? Soms worden er kleine stukjes eiken aan elkaar gelijmd. Dit zorgt voor een heel ander beeld van de vloer.
  5. Welke eikensortering wordt er gebruikt? FloorTeq B.V. maakt gebruik van QF1-3 sortering. Lees hier meer over eikensorteringen.
  6. Soms worden er zaagsnedes aan de onderkant gemaakt in het berken, omdat de verlijming van dat product niet zo goed is, hiermee proberen ze voorkomen dat het eiken los laat van de berken onderlaag en ze proberen te voorkomen dat het product hol of bol komt te staan omdat hout nu eenmaal werkt. Door het inzagen, krijg je geen stevig kwalitatief product. Een betere verlijmingsmethode kiezen is natuurlijk wel de goede oplossing zoals wij doen. De verlijming van FloorTeq B.V. is uniek omdat we een twee componenten lijm gebruiken speciaal samengesteld voor FloorTeq B.V.. Het berken multiplex en de eiken lamellen worden in de lijmpers gelijmd en hoogfrequent gedroogd. Dit is een duurdere manier van verlijmen maar het zorgt ervoor dat het eiken niet zal los laten van het berken. Lees hier meer over de testen die wij uitvoeren om ervoor te zorgen dat u een kwaliteitsvloer krijgt.
  7. Soms bestaat de onderlaag ook niet uit één geheel maar uit kleine stukjes berken of soms zelfs uit populieren. Populieren is een beduidend zachtere houtsoort.

Zaagsnedes in de achterkant van het plaatmateriaal.

Kleine stukjes berken en een andere zachtere houtsoort populieren.

Kleine stukjes berken en een andere zachtere houtsoort populieren.